Amsterdam Noord Evenementen Uitagenda ilovenoord

Activiteit

Winters Binnen

Posted on by in

Wanneer:
16 februari 2018 @ 17:00 – 18 februari 2018 @ 22:00
2018-02-16T17:00:00+01:00
2018-02-18T22:00:00+01:00
Waar:
amsterdam noord

WINTERS BINNEN
16, 17 en 18 FEBRUARI 2018

Winters Binnen neemt je mee op wereldreis in Amsterdam Noord!
Muziek, theater, beeldende kunst en film brengen je grote en kleine verhalen over de wijk en de wereld, in de bieb, in etalages, op de markt, in een huiskamer, een winkel, een café, een buurthuis of een leegstaande kerk.

In Winters Binnen gaan we op zoek naar de nieuwe mannelijkheid, kijken we in het leven van een oude, eenzame vrouw en belanden we aan de hand van een jonge maker en zijn inspiratiebronnen in de hiphop.

Kom zitten rondom het kampvuur, doneer je liefdesverhaal, zing mee met karaoke-kunst, luister naar kappersverhalen, meld je aan voor de kinderworkshop en geniet samen met je buurtgenoten van de Buurtmaaltijd.

Elke dag is het festival in in een andere wijk in Noord. Op vrijdag 16 februari is het festivalhart op het Waterlandplein, zaterdag 17 februari staat het festival in de Van der Pekbuurt en op zondag 18 februari is het Buikslotermeerplein de festivallocatie.

Programma
Vrijdag 16 februari
De eerste dag van Winters Binnen wordt afgetrapt met de voorleesvoorstelling Buku Buku: Verhalen van Nasreddin Hodja en Nieuw Licht waarin Yasser Ballemans licht en warmte in de winterse duisternis komt brengen. Om 20:00 vindt de feestelijke opening plaats, gepresenteerd door Massih Hutak, met Amsterdam-Noord, m’n reet! door Titus Muizelaar, muzikaal theater door Khadija Massaoudi en Ahmet Polat en Jedi Alvarez van de Dirty Sprite Gang. De avond wordt afgesloten met DJ Rosa en Roos van de Muziekstraat.

Zaterdag 17 februari
Op de tweede dag wordt onder andere de Van der Pekmarkt opgevrolijkt met de Zebra Street Band over de markt en het dakterras van de bibliotheek, zijn er huiskamerconcerten te bezoeken waarin verschillende muziekgenres samensmelten, Enkidu Khaled verzorgt workshops voor kinderen die tijdens het festival worden gepresenteerd en is ’s avonds te zien met zijn solovoorstelling Working Method. De dag wordt na de Buurtmaaltijd afgesloten met Karaoke(ART) van Davis Freeman waarin je mee kan zingen met een karaoke-installatie.

Zondag 18 februari
Op zondag neemt Anne Stoop je mee over wat men vindt en voelt bij het Buikslotermeerplein, is de korte Over het IJ Festival & Golden Palace-theatervoorstelling Lili te zien over alleen zijn te midden van duizenden stadsbewoners, Clara Garcia Fraile is te zien met een voorstelling over liefde en (im)migratie en een film waarin vrouwen bij de kapper praten over schoonheid, kan je meelopen met de parade van Strange Urban Folk Dances en kan je de docu daarover zien. De fysieke theatervoorstelling Man Downvan LostProject is de afsluiting van Winters Binnen 2018.

Doorlopend
Tijdens het festival is doorlopend de videoinstallatie Rich People Dancing / Poor People Dancing te zien, kan je je liefdesverhaal aan iemand die het nodig heeft doneren, worden er plaatjes gedraaid in The Mixtape Club en popt Louis Vanhaverbeke met zijn freestyle straatinterventie op onverwachtse plaatsen op.

Voor meer informatie, kaartverkoop en het programma: www.wintersbinnen.nl

reacties