Amsterdam Noord Evenementen Uitagenda ilovenoord

Activiteit

0000

Vlieger zonder koord – AYA

Wanneer:
13 januari 2018 @ 14:30
2018-01-13T14:30:00+01:00
2018-01-13T14:45:00+01:00
Waar:
Dansmakers Podium
Gedempt Hamerkanaal 203
1021 Amsterdam
Nederland
Kosten:
Online Volwassenen 11,-  Online Kinderkorting 7,- Koop je tickets online en bespaar € 2,-
Contact:
Dansmakers Amsterdam
+31 (0)20 689 17 89

Als alles wat we kennen en waarvan we houden achterblijft, hoe wordt een nieuwe plek dan thuis?

In Vlieger zonder koord  laten de dansers Rohiet, Zahira en Maxime zien dat een vlieger altijd blijft vliegen, zelfs bij harde wind tegen. De voorstelling toont de veerkracht van een kind dat zich spelenderwijs aanpast aan zijn nieuwe werkelijkheid. De dans beweegt zich tussen spanning, ontroering, opluchting en blijdschap. Open je ogen, open je hart en laat een kind je bij de hand nemen, op deze onvergetelijke reis.

De voorstelling is gemaakt voor leerlingen van het basisonderwijs en hun ouders. In de voorstelling wordt de vluchtelingenproblematiek waar kinderen tegenwoordig direct of indirect mee te maken hebben op een speelse manier gebracht, zodat er voor kinderen ruimte ontstaat hun gedachten over dit onderwerp te vormen en te delen.

Vlieger zonder koord 6+

13/01/2018 – 14:30 Dansmakers Podium

  • Online Volwassenen 11,-
  • Online Kinderkorting 7,-
  • Koop je tickets online en bespaar € 2

CREDITS

  • Choreografie: Erik Kaiel
  • Dansers: Rohiet Tjon Poen Gie, Zahira Suliman en Maxime Kroot
  • Danstheater AYA
  • Geschikt voor: 6+

OVER DANSTHEATER AYA

Danstheater AYA maakt brutaal en interactief danstheater voor een jong publiek. AYA wil de mens in al zijn eerlijkheid en kwetsbaarheid laten zien en daarbij is dans een middel en taal die jongeren van vandaag aanspreekt. Hierbij worden taboes niet geschuwd en raken we thema’s zoals culturele identiteit, seksualiteit, groepsdruk of populariteit. Onze voorstellingen kenmerken zich door een dynamische mix van dansvormen, speelstijlen en muziek. We spelen in theaters, op scholen van VMBO tot HAVO-VWO en op locatie, zowel regionaal, landelijk als internationaal.

CONTACT

Heeft u interesse in de voorstelling of vragen neem dan contact op met Anne Vermeegen: anne@aya.nl

reacties

About Dansmakers Amsterdam

Met voorstellingen en performances bij Dansmakers Podium, genereert Dansmakers Amsterdam aandacht voor hedendaagse dans, theater en performancekunst in Amsterdam Noord. Dansmakers Amsterdam is een internationaal dans productiehuis gericht op het ontwikkelen van nieuw choreografisch talent in de hedendaagse dans. Begeleiding, productie en presentatie gebeuren in huis: Dansmakers Amsterdam is zowel werkplaats als podium. Tijdens compacte of langere ontwikkeltrajecten krijgt de veelbelovende danskunstenaar artistiek, zakelijk en promotionele begeleiding. Per jaar worden er minstens vier (co-)producties ontwikkeld. Het productiehuis is mede initiatiefnemer en producent van het Moving Futures Festival.

View all posts by Dansmakers Amsterdam →